Historiallinen Naantali kutsuu veneilijöitä keskelle  
         kaupungin sydäntä
                ( updated 7.11.2015 by Kari Vierinen Siuntio, Finland )
 
 


Colin Archer purjevenekuntamme on vieraillut Naantalin vierasvenesatamassa yleensä kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa. Naantalin satama on keskellä kaupungin sydänaluetta ja Luonnonmaan saari kiertämällä sillan altakin päästiin juuri ja juuri masto hipoessa sillan alakantta. Palvelut vierasvenesatamassa olivat hyvät ja kaikki ruokapaikat ja kaupat ovat lähellä vierasvenepaikkoja. Sauna oli  etäällä, mutta muuten ihan siisti ja löylyä oli riittävästi. Satamakonttorissa oli hyvä palvelu ja runsaasti matkailuesitteitä. Seikkailusaarella käytiin miesvoimin ja naisväki kävi samaan aikaan ostoksilla sekä kirpputorilla. Naantalista pääsee hyvin bussilla Turkuun. Muumimaailmakin on aivan sataman vieressä. Suosittelemme lämpimästi kaikille veneileville lapsiperheille.

Vierasvenesatamaan näkyy kaunispiirteisiä puurakennuksia; Naantalin Wanha Kaivohuone ja muut ravintolat rannalla valmistautuvat vastaanottamaan vierailijoita. Naantalin Wanha Kaivohuone siirtyi Naantalin Kylpylän omistukseen runsas vuosi sitten. Rakennus remontoitiin ja nostettiin uuteen loistoonsa. Vierasvenesatamaa ympäröivissä rakennuksissa on pyritty säilyttämään vanha henki ja kokonaisuus on erittäin aistikas. Alue on erinomaisen siisti ja kukkaistutukset ovat aivan upeita. Merisali on aivan laiturien kupeessa ja siellä on tarjolla hyvä aamiaispöytä. Presidenttikin perheineen asustaa kesällä vierasvenesataman länsipuolella Kultarannassa.


Kesällä Naantaliin saapuvat Muumimaailman vieraat ulkomaita myöten ja eri yritysten juhlijat. Naantalissa on paljon lapsiperheitä Ruotsista, Japanista, Venäjältä ja Virosta.  Suomen kulttuurillinen kesä alkaa Naantalin Musiikkijuhlista kesäkuun alussa. Upea ohjelmisto houkuttelee yritys- ja yksityisvieraita kaupunkiin  ja tottakai myös vierasvenesataman ruokapaikkoihin, joissa toteutetaan myös osa juhlien konserteista. Terasseille tullaan nauttimaan juomaa ja syömään lasten kanssa sen jälkeen, kun Muumimaailma sekä seikkailupuisto on katsastettu. Iltaisin Naantalin vierasvenesataman ruokapaikkojen tunnelma tiivistyy, kun ilta tummenee ja iltaohjelma eri ruokapaikoissa alkaa. Illan pimeydessä valaistus sataman reunalla olevissa rakennuksissa tuo erikoista väri-ilmettä alueelle. Kukkaistutuksia olemme ihailleet ja ne tulevat vuosivuodelta kauniimmiksi.


Valokuvat latautuvat sivun alareunasta alkaen  jonkun  aikaa  ja  tämän jälkeen  klikkaa  kohdasta ” Toista kuvaesitys ” . Tällöin lähtee käyntiin kuva+musiikkiesitys.

Copyright by Kari Vierinen, Siuntio, Finland

 

 Naantalin vierasvenesatamassa kesällä
Naantalin kirkontorni